Menu

Shiatsu

Het evenwicht is vaak zoek in ons leven. Een drukke baan, stress, de zorg voor gezin en familie; we overbelasten onze draagkracht. Daardoor kunnen klachten ontstaan. Klachten waarvan de reguliere geneeskunde niet altijd de oorzaak kan vinden.

Shiatsu helpt daar waar stress en spanning onze gezondheid en ons welbevinden hebben aangetast. Het herstelt de balans en versterkt de psychische en emotionele weerbaarheid. Een shiatsubehandeling zorgt voor ontspanning op een heel diep niveau en brengt ons weer in contact met ‘onszelf’.

Wat is Shiatsu?

Letterlijk betekent Shiatsu ‘vingerdruk’. Het is een combinatie van acupressuur en manuele technieken. De therapeut drukt op acupressuurpunten en meridianen (energiebanen) en manipuleert gewrichten en spieren. Zo worden blokkades opgeheven en kan de levensenergie weer vrij stromen.

Voor wie?

Eigenlijk is Shiatsu goed voor iedereen. Het is ontspannend, het heeft een diepe helende werking, het helpt om uw krachten te hervinden en het brengt u dichter bij uzelf. Wanneer de levensenergie weer vrij kan stromen wordt het lichaam gezonder en de geest flexibeler.

Wanneer?

Shiatsu kan o.a. helpen bij vermoeidheid, rugpijn, nek- en schouderklachten, gewrichtspijnen, vochtophoping, slapeloosheid, onrust, hoofdpijn, lage weerstand en spijsverteringsklachten. Deze klachten, die vaak ook in combinaties optreden, hebben dikwijls zowel een geestelijke als een lichamelijke oorzaak. Burn out en RSI zijn hiervan typische voorbeelden. Shiatsu beïnvloedt de fysieke én psychologische factoren die bij de meridianen horen en is daarom bij uitstek geschikt voor de behandeling van dit soort ‘dubbele’ klachten. Bij chronische klachten kan Shiatsu verlichting en steun geven, waardoor het gevoel van welzijn verbetert.

Wanneer niet?

Shiatsu is níet geschikt voor de behandeling van ziektes die met hoge koorts of infecties gepaard gaan.
Shiatsu is géén vervanger van de reguliere geneeskunde. Het is belangrijk de klachten eerst aan de huisarts voor te leggen.

Bekijk hier de prijsinformatie van de Shiatsu massage.