Menu

Manuele Lymfe

Manuele lymfedrainage (MLD) is bij uitstek een geschikte massagetechniek om te worden ingezet bij cosmetische ingrepen (zoals bijvoorbeeld een ooglidcorrectie), zowel ervoor als erna.

Steeds meer plastisch chirurgen adviseren hun cliënten om zich te laten behandelen met MLD. Maar ook bij een onrustige huid, of acne heeft MLD een goede werking.

Vocht kan zich ophopen omdat het niet goed kan worden afgevoerd door de lymfevaten. Het resultaat kan zijn dat deze vochtophoping niet alleen het gezicht ontsiert, maar ook vervelend kan aanvoelen.

Mensen die bijvoorbeeld een ooglidcorrectie of cosmetische chirurgie in het gezicht hebben ondergaan krijgen dergelijke vocht-ophopingen. Op de plaatsen die operatief behandeld zijn is de huid en het daaronder liggende weefsel beschadigd. Het lichaam vormt als reactie hierop oedeem. Lymfedrainage kan ervoor zorgen dat dit overtollig oedeem verminderd.

Lymfedrainage is een massagemethode om overtollig vocht in het gelaat en het halsgebied af te voeren. In de salon kan deze methode ook als extra massage ter ontspanning en ter afvoer van afvalstoffen worden gegeven. Meerdere behandelingen kunnen nodig zijn. Een groot aantal cosmetische chirurgen verwijzen hun patiënten door voor deze massagemethode. Het genezingsproces wordt positief beïnvloed indien deze gepaard gaat met een aantal lymfedrainage behandelingen, maar ook bij een onrustige huid, of acne heeft manuele lymfedrainage een goede werking.

Bekijk hier de prijsinformatie van deze behandeling.