Menu

Huidtypen

Wat voor huidtypen heb jij?

wat-voor-huidtype-heb-jij-1

 

 

 

 

 

 

Geen huid is hetzelfde. De indeling in huidtypen wordt meestal bepaald door de hoeveelheid vet en vocht, die in de huid aanwezig is. Wil jij jouw huid optimaal onderhouden en laten stralen? Dan is het dus van belang om te weten wat voor huidtype jij hebt zodat jij je verzorgingsproducten en behandelingen hier  op af kan stemmen.

Wij hebben de meest voorkomende huidtypen voor jullie op een rijtje gezet.

Vet

 

Droge huid

Soms heb je het gevoel dat je de hele dag met een crème kan blijven smeren! Je huid in je gezicht voelt droog aan en kan zelfs schilferen! Herkenbaar? Dan heb je waarschijnlijk last van een droge huid. Andere kenmerken van een droge huid zijn: het aanvoelen van een gespannen of ruwe huid, zichtbare poriën, je huid ziet er vaak mat uit. Een droge huid ontstaat doordat de huid haar vochtbalans niet voldoende op pijl kan houden. Het is hierom belangrijk, dat de huid goed verzorgd wordt en de juiste behandeling krijgt.

Tips bij een droge huid 
De seizoenen hebben een invloed op de huid en hoe deze aanvoelt. Vooral in de winter krijg je eerder last van een droge huid: koud, guur weer en de centrale verwarming hebben een negatieve invloed op de vochtbalans van je huid. Gelukkig kun je zelf al wat doen tegen een droge huid in je gezicht:

  • Gebruik de juiste verzorgingsproducten. Wij voorzien jou graag van professioneel advies.
  • Zorg voor een juiste reiniging. Verkeerde reinigingsproducten kunnen je huid extra uitdrogen!
  • Drink voldoende water; 1,5 liter water per dag minstens!
  • Alcohol, stress of roken. Niet erg verassend, maar wel een hele belangrijke! Deze drie hebben een negatieve invloed op de droge huid. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden.
  • Douche niet te warm! Zeker in de winter in het nemen van een lange, warme douche erg verleidelijk. Helaas heeft dit een slechte invloed op de droge huid in je gezicht.

Onze specialistes voorzien je graag (vrijblijvend) van professioneel advies. Liever online je vraag stellen? 

Gevoelige huid

Een gevoelige huid herken je meteen. Dit huidtype reageert snel op veranderingen. Stress, felle zon, kou, luchtverontreiniging, schoonmaakmiddelen of zelfs bepaalde (verzorgings)producten zijn factoren die hier invloed op hebben. De huid reageert met jeuk, rode vlekjes, een branderig gevoel of schilfers. De gevoelige huid is bijna altijd droog, maar komt ook voor bij andere huidtypen. Met een juiste verzorging en behandeling, kunnen wij jouw gevoelige huid kalmeren en herstellen.

Tips bij een gevoelige huid
Een gevoelige huid is vaak dunner en fijner van structuur dan een normale huid.

  • Bescherm je huid tegen sterke weersinvloeden zoals kou, wind en zon.
  • Verzorg en reinig je huid bij voorkeur met producten, die parfum-, alcohol- en zeepvrij zijn.
  • Gebruik na reiniging beschermende huidproducten en cosmetica.Laat je niet mislijden door kreten op verzorgingsproducten als ‘dermatologisch getest’, ‘natuurlijk’ of ‘hypo-allergeen’. Deze zijn namelijk geen garantie tegen huid irritatie.
  • Vermijd cafeïne, gekruid eten en sommige hete vloeistoffen.
  • Drink zuivere theesoorten, zoals brandnetelthee

Onzuivere huid
Onrustige huid
Vette huid
Rijpe huid