Menu

Definitief ontharen IPL

In ons Instituut kunt u terecht voor het verwijderen van ongewenste haargroei. Als geregistreerd ANBOS schoonheidsspecialist is het mogelijk om dit type behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen als u voldoet aan de voorwaarden die uw zorgverzekeraar hiervoor hanteert. Check hiervoor uw polis.

U heeft in ons instituut keuze uit:

  • Harsen
  • Elektrisch epileren
  • Definitief ontharen (IPL – lichtflitsen)

Hoe werkt IPL?
De IPL produceert lichtenergie in één of enkele pulsen welke geabsorbeerd wordt door het pigment, dat zich onderin het haarzakje bevindt. De lichtflits geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij, net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen, maar kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. De unieke gekoelde kop helpt de huid nog eens extra te beschermen en te koelen tijdens het vrijkomen van de lichtenergie. Op de behandelde huidgebieden wordt de ongewenste haargroei tot 80% verminderd. De eventuele resterende haren zijn te licht van kleur.

Hoe lang duurt een IPL behandeling?
Afhankelijk van het te ontharen gebied varieert de behandeling van 10 minuten (bijvoorbeeld bij de behandeling van een bovenlip) tot één uur (bij de behandeling van onder– en bovenbenen). Vrijwel alle lichaamsleden kunnen worden behandeld.  Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in deze fase bevinden, is het noodzakelijk om meer dan één behandeling te ondergaan voor men kan spreken van een volledige, definitieve ontharing. De tweede behandeling vindt plaats als een nieuwe serie haren in de groeifase komt.

Is de IPL behandeling pijnlijk?
De behandeling zelf is niet pijnlijk. Door de huidvriendelijkheid van de IPL is de huid na de behandeling alleen wat rood, zoals na een zonnebrand en kan wat zwelling vertonen. Dit is echter volledig afhankelijk van het huidtype. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel, u kunt direct uw normale bezigheden hervatten.

Kunt u tussen de IPL behandelingen door gewoon de zon in?
Ons advies is om voorafgaand en tijdens de behandeling niet te zonnebaden of onder de zonnebank te gaan, aangezien de IPL behandeling met een gebruinde huid minder effectief is.

Kunt u tussen de IPL behandelingen door ongewenste haren wel (zelf) blijven verwijderen?
Wij raden u aan vanaf zes weken voor de behandeling de haren alleen nog te scheren of te knippen.

Zijn er huidtypes waarbij IPL niet geschikt is?
Mensen met een lichte huid en donker haar zijn het meest geschikt voor behandeling met IPL. Dat wil zeggen dat hier het snelst optimaal resultaat haalbaar is. Heeft u een getinte, donkere huid? Kom dan vrijblijvend langs voor een intake om de mogelijkheden te bespreken. In de regel geldt: hoe donkerder de huid, des te meer behandelingen nodig zijn.