Menu

5x Gember & Citroen recepten – Afvallen

Kan gember en citroen helpen om af te vallen? Ja, het kan zeker een bijdrage leveren – naast een gezonde levensstijl uiteraard! Het drinken van een glas warm water met citroen in de ochtend activeert de thermogenese of warmteproductie in het lichaam, waardoor we sneller vet zullen verbranden. Gember versnelt de stofwisseling en is daardoor een prima vetverbrander. Bekijk hier onze 5 leuke recepten!

 

1. Warm water met citroen in de ochtend

In de ochtend een glas warm water met citroen drinken heeft vele gezondheidsvoordelen. Het zuur van de citroen rekent af met de opgestapelde gifstoffen in je lichaam, verbrandt overtollig vet en levert een hoge dosis vitamine C en antioxidanten aan. Het sap wordt het beste warm gedronken om de thermogenese van het lichaam te stimuleren, waardoor het vetverbrandingsproces sneller in actie komt.

2. Detox van citroensap, cayennepeper en ahornsiroop

Heeft u ooit gehoord over deze eenvoudige maar uiterst efficiënte kuur om vet te verbranden? Deze detoxkuur is een ideale manier om het metabolisme te versnellen en op deze manier overtollig vet te elimineren. Het beste resultaat wordt verkregen door een tiendaagse kuur met deze pittige drank te volgen. Drink drie koppen per dag, één voor elke maaltijd.
Neem het sap van een citroen en laat het opwarmen op een zacht vuurtje en voeg vervolgens een snufje cayennepeper en een eetlepel ahornsiroop toe. Vermeng nadien met drie glazen water en drink driemaal daags voor elke maaltijd. U zal met succes afvallen en u goed in uw vel voelen!

3. Thee van citroen, munt en grapefruit

Deze infusie is heel eenvoudig klaar te maken, maar geeft uitstekend resultaat! Drink bij voorkeur twee keer per dag. Meng het sap van een halve citroen, een volledige grapefruit en water. Dit laten koken en enkele muntblaadjes toevoegen. Na het koken even laten afkoelen en nadien op smaak brengen met een lepeltje honing. U zal zien dat genieten en afvallen zeker kunnen samengaan.

4. Gemberlimonade

Deze klassieker kent uw vast wel! Gemberlimonade zorgt voor een snellere vetverbranding, stimuleert de spijsvertering en voorkomt met goed resultaat vochtophoping en ontsteking in het lichaam. Neem het sap van twee citroenen en laat dit samen met fijngehakte gemberwortel opwarmen in een pannetje. Voeg een kwart liter water toe en laat het afkoelen zodra het kookpunt is bereikt. Voeg indien gewenst twee stukjes citroenschil toe. Makkelijk is een flesje te vullen met dit lekkere, frisse drankje en vóór elke maaltijd een glas uit te schenken. U verliest vast en zeker de gewenste kilo’s, maar vergeet niet dat het even belangrijk is uw wekelijkse menu gevarieerd en gezond te houden.

5. Groene thee met gember

Dat groene thee goed is voor de gezondheid is vrij algemeen bekend. Deze aan antioxidanten rijke thee is het ideale drankje voor de namiddag. Men noemt deze helende drank ook wel eens de thee van duizend-en-een helende eigenschappen. Groene thee heeft namelijk een positieve werking op het hart en bloedvaten, verhindert de opstapeling van vet, verlaagt cholesterolgehaltes en heeft een stimulerend effect op de spijsvertering. In combinatie met gember is het dé ideale bondgenoot om overtollige kilo’s te lijf te gaan en het is bovendien ook lekker!

Bron: www.gezonderleven.com

Comments are closed.